2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri -3

2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri

Trafik kazası istatistiklerine şöyle bir göz attığımızda her geçen yıl itibari ile bu kazalardaki ölüm sayısının her geçen gün artmakta olduğunu fark ediyoruz. Bu maalesef üzücü bir istatistiki veridir. Doğru yasalarla ve kararlı yatırımlarla yüksek olan ölüm veya yaralı sayılarını azaltmak mümkün hale gelecektir. Bu konuda başta devletlerin alacağı tedbirler ve yaptırımlardan sonra bu görevi icra eden görevlilerin bu işi disiplinli bir şekilde takip etmeli daha sonra belki de en önemlisi bu durumdan direk etkilenecek olan kişilerin bu konudaki hassasiyeti ve duyarlılığı olacaktır.

2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri Ne Kadar Oldu

2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri -1
2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri -1

Bulunduğumuz ay içerisinde Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle 2019 yılının ilk günü itibariyle trafik ceza miktarlarının uygulamaya gireceği duyuruldu. Yazımızın sonunda güncellenen fiyatların linkini sizlerle paylaşıyor olacağız aynı zamanda şu anda yürürlükte olan fiyatların linki yer alacaktır. Her ikisi arasındaki farkları inceleyebilir yeni çıkan yaptırım ve cezalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Trafik cezalarınız elinize ulaşmayabilir ve bu durumu takip etmek sizlerin sorumluğundadır. Sorgulama yapabileceğiniz resmi sitenin linkini yazımızın sonunda bulabilirsiniz. Trafik cezanızın kesildiği andan itibaren ilk 15 gün içerisinde ödeme yapar iseniz kesilen trafik cezanızın üzerinden %25 indirim uygulanıyor. Bu süreyi geçirmeniz durumunda indirim olmuyor aksine her ayın sonunda gecikmeye giren cezanızın üzerine %5 oranında faiz eklenerek artıyor.

2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri -2
2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri -2

Trafik memurun yüz yüze kestiği trafik cezasına cezanın kesildiği gün esas alınarak 15 gün içerisinde itiraz hakkınız bulunmaktadır. Gıyapta plakanıza kesildiği ise kesilen cezanın sizlere tebliği olduğu tarihten itibaren 15 gün içerisinde cezaya itiraz edebilirsiniz. İtiraz edeceğiniz merci ise Sulh Ceza Mahkemesidir. İtirazlarınızda sizlerden dava dilekçesi, Trafik İdari Para Ceza Karar Tutanağı, ehliyet, ruhsat ve kimlik fotokopilerini ibraz etmeniz istenir. İtirazlarınızda herhangi bir mahkemede dava görülmeyecektir. Dosyanız incelenip karara bağlanacaktır.


2019 Yılı Trafik Cezaları ve Ücretleri Nasıl Ödenir

Trafik cezalarınızı internetten kredi kartınızla ödeyebilirsiniz. Ödemeyi kredi kartınız ile yapacaksanız 02:00 ile 22:00 saatleri arasında sistemi kullanmalısınız. Vergi daireleri, PTT şubeleri ve banka şubeleri yolu ile de nakit ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

http://www.trafik.gov.tr/SiteAssets/Trafik%20Kitapl%C4%B1k/Mevzuat/2017%20Trafik%20Ceza%20Rehberi.pdf
http://www.trafik.gov.tr/SiteAssets/Trafik%20Kitapl%C4%B1k/Mevzuat/2018_Trafik_Ceza_Rehberi.pdf

https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Trafik_Sorgulari.aspx http://www.trafik.gov.tr/SiteAssets/istatistik/Genel_Kazalar.pdf

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir