Avukatlar İçin Yemek Tarifleri - Pratik Makarna Tarifi

Avukatlar İçin Yemek Tarifleri

Gün boyu koşuşturma, bu koşuşturma içerisinde geçiştirilen ayaküstü öğünler, eve döndüğünüzde sizi bekleyen hazır olmayan bir yemek ve ardından açlık. Bunan daha kötü ne olabilir ki?

Hepimiz zaman zaman gerek iş tempomuz gerek günlük koşuşturmalar içerisinde beslenmemize dikkat edemiyoruz. Mesai günlerinde, yolumuzun üzerinde bulunan fırınlardan aldığımız “unlu mamullerle” kahvaltı yapıyor, Adliye çevresinde bulunan Fast Food’ larda ise öğle yemeğini yiyoruz. Akşam eve döndüğümüzde annelerimizin yemeklerini daha çok özlediğimizin farkına varıyoruz.

Şimdi sizlere annelerimizin yemeklerini tutmasa da, lezzet olarak sizi tatmin edecek, hazırlanma açısından oldukça kolay birkaç yemek önerisinde bulunacağım.

Makarna vazgeçilmezimiz…. Kara gün dostu, açlığın bir numaralı düşmanı. Gelin şimdi birkaç dokunuşla onu daha da lezzetli hale getirelim.

Avukatlar İçin Yemek Tarifleri – Pratik Makarna Tarifi

Avukatlar İçin Yemek Tarifleri - Pratik Makarna Tarifi
Avukatlar İçin Yemek Tarifleri – Pratik Makarna Tarifi
  • 1 paket makarna için yaklaşık 250-300 gram tavuk ya da hindi etini julien olarak keselim.
  • Göğüs etini kullanabileceğiniz gibi kalça etinden de faydalanabilirsiniz. Bu etleri, önceden iyice ısınmış olan teflon tavaya bırakınız. Bu aşamada teflon tavayı kesinlikle yağlamayın. Yüksek ateşte kısa sürede etler suyunu salmaya başlayacaktır. Etler suyunu saldıktan sonra az bir miktar soya sosunu etlerin üzerine dökerek karıştırınız. Altını kısarak etlerin suyunu çekmesini bekleyiniz.
  • Bu esnada başka bir tencere de makarnanızı haşlamaya başlayabilirsiniz.
  • Makarnanızı kaynar suya atmadan önce bir miktar yağ ve yeteri kadar tuz atmayı unutmayınız. Suyun içerisine döktüğünüz bir miktar yağ ile taneleri birbirine yapışmayacak, pişerken tuzu içerisine çekeceği için ise çok daha lezzetli olacaktır.
  • Bu tarif için makarnanızı da her zaman haşladığınız süreden bir iki dakika daha erken almanızı ve Penne cinsi makarna kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Diğer tarafta suyunu çeken etlerin üzerine bir miktar yağ ilavesi yaparak pişirmeye devam etmeliyiz. Etlerin biraz renk değiştirerek pembeleşmesi artık neredeyse piştiği anlamına gelmektedir. İsteğinize göre bu etlerin üzerine, dilim dilim doğradığınız mantar, küçük küçük parçalanmış brokoli ya da haşlanmış mısır ilavesi yapabilirsiniz.
  • Seviyorsanız eğer, yağda kavurduğunuz bu malzeme içerisine bir iki diş sarımsak ekstra lezzet katacaktır.
  • Bu şekilde hazırlanan malzemenin içerisine bir paket süt kremasını boşaltarak hızlıca karıştırmalıyız.
  • Bu esnada damak tadınıza göre baharat ilavesinde bulunabilirsiniz. Benim tavsiyem biraz kekik, kuru fesleğen ve azıcık nane mükemmel bir koku ve hoş bir lezzet katacaktır. Hazırlamış olduğunuz sosu haşlamış olduğunuz makarnanın üzerine ilave edip bir miktar karıştırınız. Kısa bir süre dinlendirdikten sonra enfes makarnanız yenmeye hazırdır.
  • Arzu ederseniz üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar dökebilirsiniz.


Avukatlar İçin Yemek Tarifleri – Terbiyeli Mantarlı Tavuk Çorbası

Avukatlar İçin Yemek Tarifleri - Terbiyeli Mantarlı Tavuk Çorbası
Avukatlar İçin Yemek Tarifleri – Terbiyeli Mantarlı Tavuk Çorbası

Bir diğer tarifim ise çorbaseverlere. Terbiyeli Mantarlı Tavuk Çorbası.

  • Bir tencere içerisinde haşladığınız tavuğu suyunu tencere içerisine süzdürerek bir kevgirin içerisine alınız.
  • Biraz soğuduktan sonra etleri didikleyerek çorba içerisine girebilecek hale getiriniz. Bu noktada herhangi bir tavsiyem yoktur. Nasıl seviyorsanız nasıl arzu ediyorsanız o büyüklükte didikleyebilirsiniz.
  • İki dolu kaşık un, bir yumurta sarısı ve bir kaşık yoğurt ya da bir miktar sütü, bir kase içerisinde çırparak karıştırınız.
  • Ocağın üzerinde ki tencere de bulunan et suyunun altını yakınız ve kase içerisinde hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş et suyunun içerisine dökünüz. Tencereyi kaynayana kadar usul usul yüksek ateşte karıştırınız.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yeteri kadar şehriyeyi çorbanın içerisine dökerek bir kez daha karıştırınız. Hemen arkasından ince ince dilimlediğiniz mantarları ve önceden didiklediğiniz pişmiş etleri çorbanın içerisine atarak son bir kez karıştırınız.
  • Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte tutmalısınız. Şehriyeler de pişince mis gibi çorbanız içmeye hazırdır. Dilerseniz içerisine sirke, limon ve sarımsak, üzerine tereyağı ekstra bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun…

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir