Uzaktan Erişim

2020 Yılının En İyi Uzaktan Erişim Yazılımları

Uzak masaüstü yazılımları, başka bir sistemdeyken sistemlerden birine ulaşma ve çalışma imkânı veren yazılım veya özelliktir. Buradaki uzak kelimesi aradaki mesafeyi değil yerel bağlantıyı temsil etmektedir. Uzaktan erişim yazılımlarını kısaca özetlemek gerekirse, kullanıcının masaüstü paylaşımını, uzaktan kontrol ve dosya aktarımı gibi işlevleri yapma imkânı tanıyan veyahut iş amaçlı teknik sorun veya destek amaçlı herhangi bir kullanıcının makinesi erişimine imkân veren yazılımlardır.

2020 Yılının En İyi Uzaktan Erişim Yazılımları

Uzaktan Erişim Yazılımları Nasıl Çalışır?

Kullanıcı uzaktan erişim uygulamasını çalıştırıp gerekli programı çalıştırdığında; bağlantı kurmak ve gerekli oturumu açmak için erişim isteyen ana sisteme internet vasıtasıyla gerekli sinyal ulaşır. ilgili port üzerinden gerekli bağlantı sağlanır. Bununla birlikte Uzaktan erişim sağlama evresinde bağlantı onayı verilmesi gereklidir. Bu onayla uzak bilgisayarlar arası bağlantının güvenliği sağlanarak yetkisiz erişim engellenmektedir.

Ana bilgisayar sistemi doğrulama işlemi ile gerekli onayı aldıktan sonra, bağlantı kurulan sistemin hem ekranına ulaşabilir ve yetkisi doğrultusunda gerekli işlemleri gerçekleştirebilir ve yereldeki kullanıcı gibi sistem üzerinde kontrol hakkına sahip olur.

En Popüler Uzaktan Erişim Yazılımları

Uzaktan Eğitim – 1

Aşağıda en popüler yazılımlardan bazılarının karşılaştırmalı listesine yer verilmemektedir. Teamviewer, AnyDesk, Supremo, Logmein, Gotomypc en çok tercih edilen yazılımlardan bazılarıdır. Ancak Bu yazılımların fiyat, destek verdikleri işletim sistemleri, firmalara ait gelir bilgileri, deneme sürümü durumları ve kendi değerlendirme sonucu vermiş olduğum puanlama değerleri yer almaktadır. Üstelik karşılaştırma listemin ardından benden en yüksek puanı almaya başaran yazılımlar hakkında biraz daha detay içeren bilgiler yer almaktadır.

Kendi kullanım ve değerlendirme puanlarıma göre en yüksek puanı almayı başaran uygulamalar AnyDesk ve Supremo oldu. Fakat AnyDesk yazılımını son zamanlarda çok daha yoğun kullanmaktayım, benden en yüksek puanı alabilmesinin en büyük sebebi kolay kurulumu ve şifre ile uğraştırmadan sadece bir fare tıklamasıyla onay alarak kolayca bağlantı kurulmasıdır ve tabi bunun yanında rakiplerine nazaran sürekli olarak beni satın al ya da süre ya da bağlantı sayısı sınırı olmadan kesintisiz hizmet vermesidir.

Supremo

Uzaktan Erişim – 2

Supremo yazılımıyla sunucu veya pc erişimlerinde herhangi bir ek ayar ya da kurulum gerektirmeden kolayca bağlantı kurabileceğiniz yazılımlardan bir tanesidir. Aynı makinede birden fazla eş zamanlı bağlantıya izin vermesi; tek bir lisansla sonsuz sayıda bilgisayarda kullanılabilmesidir. Windows ile otomatik olarak başlatılabilmesi bir Windows servisi gibi çalışabilmesi en önemli özellikleri arasındadır. kısacası Sunucu ve pc erişimde sabit şifre atabildiğinden müdahaleye gerek kalmadan sabit şifreyle bağlantı kurulabilmektedir.

Özellikleri

*Ücretsiz olarak sunduğu adres defteri

*Sohbet penceresi

*Birden fazla eş zamanlı bağlantı imkânı

*Toplantı desteği

*En Önemlisi özellikle Windows ile başlatılabilme ve servis olarak çalıştırabilme

*Marka ve logo eklenerek özelleştirme opsiyonu

AnyDesk

Uzaktan Erişim – 3

Bununla birlikte Yazımın önceki bölümünde belirttiğim gibi; AnyDesk yazılımını son zamanlarda çok daha yoğun kullanmaktayım. İşyerinde ve evimde kullanıyorum reklam içermemesi sürekli olarak satın almaya zorlamayan hali göz alıcı. Ayrıca Profesyonel kullanımda dahi limitlere takılmanız oldukça güç. Tabi bağlantı yaptığınız bağlantıları güzel bir adres defterine eklemek isterseniz burada kesenin ağzını açmanız gerekmekte. Bunun harici Deskrt codec yapısıyla akıcı hızlı çalışan tercihlerinize göre bağlantı hız ve tepkimeleri seçebileceğiniz; reklam içermeyen bir yazılım arıyorsanız kesinlikle doğru tercih AnyDesk olacaktır.

Özellikleri

*En düşük bant internet hızında bile sorunsuz çalışabilme özelliği mevcuttur mesela 100 kb/sn minimum.

*TLS 1.2 standartlarına sahip olduğundan bankacılık düzeyinde şifreleme ve güvenlik.

*Her bağlantı asimetrik 2048 rsa değişim şifresiyle sağlanmaktadır.

*Ayrıca Kullanıcı adınızı özelleştirme ve logo eklemek gibi özellikleri mevcuttur.

*Hatta Güncellemeler ek ücret gerektirmeden sunulur.

Yazımın bu bölümüne kadar gelip bu kadar iyi olduğunu düşündüğüm ve hali hazırda bilgisayarında yüklü değilse;

Son olarak AnyDesk uygulamasını denemek, isterseniz https://anydesk.com/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KolayOfis Uzaktan Erişim merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.

2020 Yılının En İyi Uzaktan Erişim Yazılımları

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir