2021 Yılında Windows 10da Görülecek Özellikler

Windows 10 Ekim güncellemesi olarak sunulan 20H2 kod numaralı güncelleme tüm kullanıcılar için dağıtılmaya başlanmıştır. Iron kod adıyla lanse edilecek olan yeni 21H1 kod numaralı yeni güncellemesi ise henüz hazırlanma aşamasındadır. 2021 yılının ilk yarısında kullanıcılara dağıtılması hedeflenmektedir. Kullanıcılara sunulacak olan yeni özellikler arasında ekran kaydı, her zaman üstte, hızlı sonlandırma, imleç bulucu, metin yapıştırma, yazı tipi oluşturma ve color picker 2 yer almaktadır.

2021 Yılında Windows 10da Görülecek Özellikler

Ekran Kaydı Özelliği:

2021 yılı içerisinde windows 10 a gelecek özellikler - 2

Windows 10 işletim sisteminde yer alması planlanan bu yeni özellikte mevcut Windows ekran görüntüsü alma apisi üzerinden yapılacak geliştirme ile kullanıcılara sunulacaktır. Videolar tuş dokunuşları ve imleç kaydı olmak üzere geniş kapsamlı kayıt programları üzerinden 3.parti uygulamalar üzerinden alabileceğiniz hizmetleri yerleşik Windows uygulaması üzerinden kullanabileceksiniz.

Her zaman üstte özelliği:

Mevcut Windows sürümlerinde yer almayan bu özellikle, gelecek olan geliştirme sonrası kullanıcılar diledikleri program ya da uygulamaları Power toys üzerinden seçerek ekrandan kaybolmaların önüne geçerek her zaman üstte kalmalarını sağlayabileceklerdir. Üçüncü taraf uygulamalar ile sağlanabilen bu özellik yakın gelecekte Windows da entegre olarak kullanılabilecektir.

Hızlı sonlandırma özelliği:

Mevcut Windows sürümlerinde görev yöneticisi üzerinden sağlanan görev sonlandırma özelliği, 2021 yılı içerisinde gelecek olan yeni özellikle tek tıklama ile çalıştırma işlemini sonlandırmanızı sağlayacaktır. Mevcut kullanımda birkaç tıklamayla yapılabilen görev sonlandırma işlemi, kullanıcılara kolaylık sağlamak ve pratik olarak işlem sonlandırma amaçlanmaktadır.

İmleç bulucu özelliği:

21H1 güncellenmesi ile yeni bir imleç bulucu özelliği sisteme dahil edilecektir. İlgili klavye tuşuna basıldığında imlecin bilgisayardaki konumuna kolayca erişebileceksiniz.

Metin yapıştırma özelliği:

Kaynaklardan yazı tipi boyutları ve göz ardı ederek ilgili kaynaktan kopyalayıp yapıştırmanıza imkân verecek bu özellik hali hazırda ofis uygulamalarında kullanılabilmektedir. Yeni güncelleştirme ile ofis uygulamaları dışında bu özelliği ctrl+shift+v tuş kombinasyonuyla standart metin olarak yapıştırmanızı sağlayacaktır.

Yazı tipi oluşturma özelliği:

Mevcut halinde Power toys içinde yer alan özellik 2021 yılında gelecek olan güncelleştirme sonrasında çok daha fazla özelleştirme içermesi beklenmektedir. 2021 Yılında Windows 10da Görülecek Özellikler arasında bu özellikte olacaktır.

Color picker 2 özelliği:

2021 yılı içerisinde windows 10 a gelecek özellikler - 1

Color picker power toys’da yer lan bir özellik herhangi bir rengin tam değerini öğrenmek için kullanılan ücretsiz bir araçtır. Color picker 2 ile bu özellik gelişerek web sitelerinden ve Windows uygulamalarında yer alan renklerin kolayca tanımlamasını sağlayabileceksiniz.         

Kaynak – 1

Yazılımlarımız Neden Güncel Olmalıdır konulu blog yazımız için tıklayınız.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir