Baro Seçim Sonuçları 2018

Baro Seçim Sonuçları 2018

Ankara, İstanbul ve İzmir Baro Seçim Sonuçları Belli Oldu…

Haftasonu Ankara, İstanbul ve İzmir Barolarında seçim heyecanlı vardı. Kıran kırana geçen kongreler sonrasında üç büyük baromuzun yeni başkanları seçimle belli oldu.

Ankara Baro Seçim Sonuçları 2018

Baro Seçim Sonuçları 2018 - Ankara

Baro Seçim Sonuçları 2018 – Ankara

Ankara Barosunun 65 nci Olağan Genel Kurulu, baroya kayıtlı 15 bin 333 üyenin 11 bin 260’ ının katılımıyla Nazım HİKMET Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yapılan oylamada 7 bin 227 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubundan Av.Erinç SAĞKAN seçildi.

Ankara Baro Başkanı Av. Erinç SAĞKAN

Stajını bitirmesiyle birlikte 2000 yılı itibarıyla Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yağan SAĞKAN, 1978 yılında doğdu. 1995 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1999 yılında bitirdi. 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliğini yürüten SAĞKAN, 2016 yılından bu yana Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Avukatlık Hukuku alanında öğretim görevlisi olarak ders veren SAĞKAN, Türk Hukukçular Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

Avukatlık mesleğinin başka hiçbir meslekte olmayan kutsallığı; devlet yönetiminden doğaya, insan hayatına dokunur her konunun kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş söz söyleme hakkı ve mevcut düzeni değiştirme potansiyelinden gelmektedir. Bu sebeple büyük bir değişimin kıyısında duruyoruz. Önümüzde aydınlık geleceğimiz, en büyük silahımız cübbemiz, kanunlarımız ve ellerimiz.

Av.Erinç SAĞKAN

İstanbul Baro Seçim Sonuçları 2018

Baro Seçim Sonuçları 2018 - İstanbul

Baro Seçim Sonuçları 2018 – İstanbul

İstanbul Barosuna kayıtlı 41 bin 462 avukattan 26 bin 294 oy kullandığı seçimler Haliç Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Seçimi geçerli oyların 8 bin 77 sini alan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı eski başkan Av.Mehmet DURAKOĞLU yeniden kazandı. Yine aynı gruptan Av.Hasan KILIÇ 6 Bin 856 oy ile ikinci sırada kaldı.

İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU

Daha önceki dönemlerde Doç.Dr.Av.Ümit KOCASAKAL’ ın yardımcılığını yapan Mehmet DURAKOĞLU, “Kaldığımız Yerden Devam” sloganı ile 2016 yılında ilk defa girdiği seçimlerde, diğer adaylar arasından en çok oyu olarak İstanbul Barosunun yeni başkanı olarak seçilmişti. 1956 yılında Sivas’ da doğan DURAKOĞLU, ortaöğrenimini Ankara’ da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2016 yılı vaatleri arasında, avukatlara servis aracı sağlanması, adliyelerde avukatların çocukları için kreş oluşturulması gibi vaatlerde gelirken, yönetime 4 kadın avukata yer vermişti.

2018 yılı seçimleri için ise Sosyal Baro ile Atatürk ve Cumhuriyet konusunda ortaya konulan duyarlılığın devam ettirileceğini belirterek, değişmekte olan avukatlık modelini daha da geliştirmeye çalışacaklarını belirtti. Yeni dünyaya doğru açılmakta olan avukatlık mesleği ile ilgili olarak yeni projeler geliştirdiklerini ve o projelerin gereğinin yerine getirileceğini vadetmiştir.

İzmir Baro Seçim Sonuçları 2018

Baro Seçim Sonuçları 2018 - İzmir

Baro Seçim Sonuçları 2018 – İzmir

Kültürparkta yapılan İzmir Barosu Olağan Genel kurulunda İzmir Barosuna kayıtlı yaklaşık 9 bin avukattan 5986 üyesi oy kullandı. Yapılan oylamada 5 bin 816 geçerli oyun Bin 955’ ini alan Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Özkan YÜCEL başkanlığa seçilirken, başkanlığını Av.Mustafa ÇETİN’ in yaptığı Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Bin 720 oyda kaldı.

İzmir Baro Başkanı Av. Özkan YÜCEL

Çağdaş Avukatlar Grubunun adayı olan Özkan Yücel 1965 doğumlu.Diğer adaylar gibi kendisi de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Kendini diğer adaylardan farklı kılanın Mücadeleci ve Muhalif duruşu olduğunu ifade eden Yücel, Baro Başkanı seçildiği taktirde önceliklerinin her an ulaşılabilir bir meslek örgütünün inşası ve meslektaşlarının kendisini yalnız hissetmemeleri olacağını belirtti.

Yönetime geldiğimizin birinci ayında gönüllü avukatlardan oluşan destek birimimizi derhal oluşturacak, baro telefonlarından birini problem yaşayan meslektaşlarımızın bürokrasiye takılmadan yönetim kuruluna ulaşabilmesi için tahsis ve ilan edeceğiz. Adliyede her gün bir yönetim kurulu üyesinin nöbetçi kalmasını sağlayacağız.

Taahhüdünde bulunan Özkan Yücel, Baronun, varlık sebebi olan avukatlarına açık bir kapı haline geleceğini belirtti.

Avukatların ekonomik sorunları ile saygınlıklarının doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Yücel, avukatlara yeni iş alanları yaratmayı ve giderlerini azaltmayı hedeflerinin arasında olduğunu söyledi.

İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Grubu’nda çalışan Yücel, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Türkiye Ceza Hukuku Derneği üyesi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir