duygunyarsuvat-blog-kapak

Duygun Yarsuvat Son Yolculuğuna Uğurlandı

Duygun Yarsuvat Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ceza hukuku alanında önemli isimlerden biri olan Duygun Yarsuvat geçtiğimiz haftalarda aramızdan ayrıldı. 1937 İstanbul doğumlu olan Yarsuvat aslen Adanalıdır. Yarsuvat, Ceyhan nehrinin eski ismidir. Ceza hukuku dersleri vermekte olduğu Yeditepe Üniversitesi’nde görevi başında fenalaşan Yarsuvat kaldırıldığı Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

duygunyarsuvat-blog-icerik

Akademik Kariyeri ve Yöneticilik Faaliyetleri

1961 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde mezun oldu. Mezun olduğu üniversitede asistanlık yaptı. 1965 yılında İstanbul Barosuna kaydoldu. 1966 yılında Princeton Üniversitesi’nde “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” tezi ile hukuk doktoru unvanını aldı. Daha sonra 1967 yılında Columbia Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Hukuk Master’ı yaptı. Aynı zamanda 1971 yılında Colombia Üniversitesi’nde “Trafik Suçları Kriminolojisi” tezi ile doçent oldu. 1978 yılında profesör oldu. 1987-1988 ile 1996-1997 yılları arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı.

1988 yılından 1992 yılına kadar Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi’nde Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliği yaptı. 1994 yılında avukatlık yaptığı Yarsuvat Hukuk Bürosu’ndan ayrılarak 2000 yılında Türk Ceza Hukuku Derneği kurucularından biri oldu. Daha sonra 2001-2004 yılları arasında GS Üniversitesi’nde Rektör ve Dekan Yardımcılığı yaptı. 2004-2008 yılları arasında GS Üniversitesi’nde rektörlük yaptı. 2010 yılında Türkiye Barolar Birliği delegeliğine seçilmiştir. Ardından 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku dersleri vermeye başladı. Son olarak GS lisesi mezunu olan Yarsuvat; 2014 ile 2015 yılları arasında GS Spor Kulübü’nün başkanlığını yaptı.

duygunyarsuvat-blog-icerik2

Yarsuvat Ailesi’nin Avukat Üyeleri

Yarsuvat ailesi 3 nesildir avukatlık yapan bir ailedir. Başta babası dönemin önemli avukatlarından İhsan Yarsuvat ve Annesi Nimet Hanım Türkiye’nin ilk kadın hukukçularından olup diplomasını Atatürk’ün elinden almıştır. Ardından Duygun Bey, oğlu Ömür Bey ve kızı Elif Hanım.

Avukatlık mesleğini seçen aile üyeleri bunlar ile sınırlı değil. Duygun Bey’in abisi Aydınlık Gazetesi’nin ve ünlülerin avukatlığını yapmış merhum Hüseyin Yarsuvat. Hüseyin Yarsuvat’ın oğlu Ali Konur da avukat mesleğini seçen Yarsuvat aile üyelerinden biridir. Duygun Bey’in babası İhsan Yarsuvat tarafından 1941 yılında kurulan Yarsuvat Hukuk Bürosu’nu şimdi Duygun Bey’in oğlu ve kızı yönetmektedir.


Saldırıda Hayatını Kaybeden Hukukçular konulu blog yazımız için tıklayınız.

Duygun Yarsuvat Son Yolculuğuna Uğurlandı

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir