Amerikada Avukat Maaşları 2018 -1

Amerikada Avukat Maaşları 2018

Her anne ve babanın çocukları için hayali ya avukat ya doktor olmasıdır. Her ikisinin de büyük bir sorumluluğu, zorlu bir eğitim süreci ve en önemlisi, bazıları için büyük bir maaş kazanımları vardır. Avukatlık mesleğine baktığımızda, insanları savunmak haksız suçlananlarının yanında durmak ve tüm kariyerini yasalara, hakka, doğruluğa adamanın çekiciliği de inkar edilemez.

Bu yazımızda 2018 yılında Amerika’daki avukatların ne kadar kazandıklarına göz atacağız.

Amerika’daki hukuk sistemini ve avukatları düşündüğümüzde ilk olarak filmlerde yer alan havalı mahkeme sahneleri, avukatın itiraz etmeleri ve jüriyi etkileme çabaları aklımıza gelir.

Amerika’da ki hukuk sektörüne baktığımızda bu havalı sahnelerin havalı avukatlarının aldığı maaş dudak uçuklatan miktarlarda.

Amerikada Avukat Maaşları 2018 Ne Kadar

2018 yılında Amerika’da faaliyet gösteren Avukatların BLS Mesleki İstihdam İstatistikleri anketi verilerine göre; Yıllık ortalama 120.910 ABD Doları saat başına 53,13 ABD Doları kazanmaktadırlar. Tabi bu rakamlar Avukatların deneyimlerine, çalıştıkları firmalara ve unvanlarına göre değişiklik göstermektedir.

Örneğin, Amerika’da Milbank’ta çalışan bir avukatın yıllık geliri 250.273 ABD Doları iken, Morrison and Foster’da çalışan bir avukat yıllık 173.833 ABD Doları kazanmaktadır.

Ya da eğer Amerika’da bir firmada Genel Danışman unvanıyla çalışıyorsanız 207.000 ABD Doları ortalama bir maaş alabilirsiniz.

Amerika’da çalışılan eyaletlere göre de maaş farklılıkları gözlenmektedir.

Amerikada Avukat Maaşları 2018 -2
Amerikada Avukat Maaşları 2018 -2

Doksan bin avukata sahip Houston,Teksas’ta ortalama avukat maaşları yıllık 200.868 ABD Doları iken, bu rakam 168.745 avukata sahip Los Angeles’ta 115.112 ABD Doları olarak değişim göstermektedir. Avukat sayıları eyaletlere göre arttıkça ortalama maaşın ve gelirinden azaldığı gözlemlenmektedir.

Avukatların istihdamının, 2016’dan 2026’ya kadar, tüm mesleklerin ortalamasından hızlı bir ÅŸekilde yüzde 8 oranında artacağı tahmin edilmektedir.Sadece ABA (American Bar Association – Amerika Barosu)’nın Ulusal Avukat Nüfus Etüdleri’ne göre, ABD’de aktif avukat sayısı son on yılda yüzde 15,2 oranında artmıştır.Bu durumda önümüzdeki 10 yılda avukatlık mesleÄŸi için rekabetin kuvvetli olması bekleniyor çünkü her yıl hukuk fakültesinden daha fazla öğrenci mezun edildiÄŸi bir gerçek.

Amerikada avukat maaşları 2017 yılında ne kadardı diye merak ediyorsanız, bir yıl önce yayınlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir